بیماری لثه چیست ؟

بیماری لثه چیست؟

معنی کلمه پریودنتال از لحاظ لغوی، یعنی اطراف دندان. بیماری پریودنتال که به آن بیماری لثه نیز گفته می شود، یک عفونت باکتریایی است که لثه ها و استخوان نگهدارنده دندان را مبتلا می کند.

در محیط دهان، میکروارگانیسم های مختلفی وجود دارد. پس از صرف هر وعده غذایی، این میکروارگانیسم ها همراه مواد قندی روی سطح دندان تجمع می کنند و باعث تشکیل لایه ای چسبنده و بی رنگ به نام پلاک میکروبی می شوند که به راحتی و با استفاده از مسواک و نخ دندان برداشته می شود. در صورتی که پلاک میکروبی به مدت طولانی روی سطح دندان باقی بماند و با رعایت بهداشت مناسب از سطح دندان برداشته نشود، تبدیل به لایه ای سخت با رنگ زرد قهوه ای به نام جرم دندانی می شود که به علت داشتن سطح زبر، مقادیر بیشتری پلاک میکروبی را بر سطح خود نگه می‌دارد. هنگامی که جرم بر روی دندان تشکیل می شود دیگر با مسواک زدن و نخ دندان از روی دندان ها پاک نمی شود و فقط دندان پزشک می تواند آن را با روشی که جرمگیری نام دارد از روی دندان بردارد.

لثه اطراف دندان به جرم و محصولات میکروبی آن واکنش نشان داده و دچار التهاب می شود و بیماری لثه از همین جا آغاز می شود. در ابتدا تنها لثه دچار تورم می شود که با برداشته شدن جرم قابل برگشت است و آسیبی به استخوان وارد نمی شود. ولی اگر درمان جرمگیری انجام نشود لثه ها دچار عفونت می شوند و استخوان هم به تدریج از بین رفته و در نهایت باعث لقی و از دست رفتن دندان می شود. در خفیف ترین حالت از بیماری لثه یا ژنژیویت (التهاب لثه)، لثه ها قرمز و متورم شده، به راحتی دچار خونریزی می شوند. ژنژیویت اغلب ناشی از بهداشت دهان ناکافی است ولی با حذف پلاک میکروبی به صورت حرفه ای توسط متخصص مربوطه و نیز رعایت بهداشت دهان مناسب در منزل، قابل برگشت است. در صورت عدم درمان، ژنژیویت می تواند تبدیل به پریودنتیت (پیوره یا عفونت لثه) گردد. از انجا که این بیماری اغلب به آرامی پیشرفت کرده و معمولا بدون درد می باشد، بسیاری از مردم حتی متوجه ابتلا به این بیماری نمی باشند. به طوریکه با لق شدن دندان که مفهوم آن تخریب تمامی استخوان اطراف دندان است، فرد متوجه بیماری لثه خود می گردد که شاید دیگر بسیار دیر باشد!!!

کسب آگاهی از وضعیت سلامت لثه ها، فکر عاقلانه ای است چرا که بیماری پریودنتال و پوسیدگی دندانها علل اصلی از دست دادن آنها در بالغین می باشند و مهمتر از آن اینکه، تحقیقات اخیر ارتباط بین عفونت پریودنتال و بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، بیماریهای تنفسی، کلیوی و زایمان زودرس و نوزادان با وزن کم به هنگام تولد را نشان داده اند. بنابراین بهتر است بیماران با مشاهده علایمی مانند التهاب و خونریزی از لثه به پریودنتیست مراجعه کنند.

 

درباره‌ی دکتر شیما گل محمدی

دکتر شیما گل محمدی در سال 1382با کسب رتبه 6 آزمون سراسری در رشته دکترای دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد و پس از گذراندن دوره عمومی دندانپزشکی به تحصیل در رشته پریودنتیکس در دانشکده دندانپزشکی تبریز پرداخت. دکتر گل محمدی پس از کسب مدرک بورد تخصصی پریودنتیکس از سال 1392 به عنوان عضو هیئت علمی مشغول به تدریس در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه لرستان می باشد و به طور همزمان به عنوان پریودنتیست (متخصص جراحی و درمان بیماریهای لثه و ایمپلنتهای دندانی) مشغول به طبابت است.

حتما ببینید

پریودنتیست کیست

پریودنتیست کیست؟

  لازمه داشتن سلامت دهان و دندان، داشتن لثه ها و بافت های نگهدارنده دندان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *