اشتباهات رایج مسواک زدن

اشتباهات رایج در مسواک زدن

عادت‌های بد زیادی در مسواک زدن ما وجود دارد که می‌تواند به دندان‌های ما آسیب بزند و زیبای لبخند ما را از بین ببرد. برای داشتن دندان‌هایی سالم‌تر لازم است این عادت‌ها را پیدا کرده و برای رفع آنها تلاش کنید.

به اندازه کافی طولانی مسواک نمی‌زنید: بیشتر مردم زمان کافی برای مسواک زدن دندان‌های‌شان صرف نمی‌کنند. عجله برای رفتن به سر کار یا رفتن به تختخواب باعث می‌شود آنها برای مسواک زدن وقت کافی نگذارند. اما دندانپزشکان توصیه می‌کنند طوری مسواک بزنید که مسواک زدن شما دو تا سه دقیقه طول بکشد. اگر یک بار زمان بگیرید و ببینید کمتر از این مقدار وقت برای مسواک زدن صرف می‌کنید. دفعه بعد سعی کنید آرام‌تر مسواک بزنید و زمان آن را محاسبه کنید. شما می‌توانید از مسواک‌های برقی تایمر‌دار هم برای تنظیم وقت مسواک زدن استفاده کنید.

حواستان نیست چه می‌کنید: موقع مسواک زدن باید با دقت به آینه نگاه کنید و ببینید برس مسواک کجا می‌رود. احتمال زیادی دارد که شما جایی از دندان‌هایتان را در مسواک زدن از قلم بیندازید. برای مثال خیلی از مردم محل اتصال دندان به لثه را خوب مسواک نمی‌زنند درحالی که این قسمت از مهم‌ترین بخش‌هایی است که باید خوب تمیز شود تا از تشکیل جرم‌ و التهاب لثه جلوگیری شود. به پشت دندان‌ها هم نگاه کنید و مطمئن باشید سر مسواک شما آن بخش‌ها را تمیز می‌کند.

در استفاده از نخ دندان شکست می‌خورید: نخ دندان می‌تواند لابه‌لای دندان‌ها را که در حالت عادی مسواک به آن نمی‌رسد تمیز کند. خیلی از پوسیدگی های دندان‌ها در سطح تماس بین دو دندان ایجاد می‌شود. باکتری‌ها در این نواحی گیر کرده از قند حاصل از موادغذایی تغذیه می‌کنند، باعث تشکیل و آزادسازی مواد شیمیایی می شوند ‌که باعث پوسیدگی و آسیب دندان می شود. در واقع باید بدانید که استفاده از نخ دندان اختیاری نیست. استفاده از آن بهترین راه برای محافظت از دندان‌های شماست. نخ دندان را دور دو انگشت اشاره خود بپیچید و با شست نگه دارید. به آرامی نخ را بین دو دندان خود ببرید. مراقب باشید آن را به آرامی عقب و جلو ببرید. بالا و پایین بردن ممکن است به لثه‌های شما آسیب بزند و باعث خونریزی آنها شود. دفعات اول ممکن است این کار سخت باشد اما وقتی به آن عادت کنید، درست مثل مسواک زدن نمی‌توانید کنارش بگذارید.

از خمیر دندان نامناسب استفاده می‌کنید: خمیردندان‌های جرم‌زدا برای پاک کردن جرم‌های دندان مناسبند زیرا در آنها از مواد ساینده استفاده می‌شود. اما به خاطر همین خاصیت آنها ممکن است به دندان‌های شما هم آسیب برسانند. همین طور، خمیردندان‌هایی هم هستند که برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می شوند که به نظر می‌رسد اینها همه تبلیغات تجاری باشند.

مسواک شما بیش از حد سفت است: وقتی قرار است مسواک بخرید، فروشنده از شما درباره سفتی و نرمی مسواکی که می‌خواهید سوال می‌کند. احتمال سایش مینا وقتی شما مسواک سفت استفاده می‌کنید بالا می‌رود. علاوه‌ بر این مسواک زدن سخت می‌تواند به لثه‌های حساس آسیب بزند و باعث سوزش و خونریزی در لثه شود.

از مسواک نادرستی استفاده می‌کنید: برای اینکه آسیب به دندان‌ها را به حداقل برسانید باید مسواک نرم یا متوسط بخرید. هر چند که در صورت استفاده نادرست از مسواک نرم هم ممکن است به دندانتان آسیب برسانید. حتی اگر زبری برس‌های مسواک را روی لثه حس نمی‌کنید باید بدانید که دارید کار خود را به درستی انجام می‌دهید. اگر دندانپزشک شما مسواک خاصی برای ایمپلنت یا بریج به شما داده از آن‌هم درکنار مسواک نرم استفاده کنید. نکته مهمتر این است که مسواک شما می‌تواند یک محل مناسب برای زندگی میکروب‌ها از جمله استرپتوکوک و استافیلوکوک باشد. شما باید مسواکتان را هر سه ماه یکبار عوض کنید. اگر برس‌های مسواک ساییده و خم شوند باید آن را زودتر از سه ماه عوض کنید. اگر مسواک پس از یک هفته فرسوده شود، نشانه این است که فرد نادرست مسواک می زند.  برای جلوگیری از رشد میکروب‌ها در مسواکتان باید بعد از استفاده آن را با آب گرم بشویید و جایی قرار دهید که بتواند کاملا خشک شود.

تکنیک مسواک زدن شما نیاز به تغییر اساسی دارد: مسواک را با زاویه ۴۵ درجه روی دندان‌هایتان نگه دارید و با حرکات لرزشی اندک و از لثه به پایین مسواک بزنید. روی چند دندان تمرکز کنید و سپس کمی مسواک را جابجا کرده و قسمت بعدی را شروع کنید. طرف دیگر دهان، بالا، پایین و پشت دندان‌ها هم با این روش مسواک بزنید. شما می‌توانید روی سطح دندان‌ها را مستقیما برس بکشید تا تمام جرم‌ها و باکتری‌ها از روی دندان‌های شما پاک شوند. از آنجایی که روش مسواک زدن بیش از تعداد آن اهمیت دارد، توصیه می‌شود روش صحیح مسواک زدن را از یک دندانپزشک سوال نمایید.

 

درباره‌ی دکتر شیما گل محمدی

دکتر شیما گل محمدی در سال 1382با کسب رتبه 6 آزمون سراسری در رشته دکترای دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد و پس از گذراندن دوره عمومی دندانپزشکی به تحصیل در رشته پریودنتیکس در دانشکده دندانپزشکی تبریز پرداخت. دکتر گل محمدی پس از کسب مدرک بورد تخصصی پریودنتیکس از سال 1392 به عنوان عضو هیئت علمی مشغول به تدریس در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه لرستان می باشد و به طور همزمان به عنوان پریودنتیست (متخصص جراحی و درمان بیماریهای لثه و ایمپلنتهای دندانی) مشغول به طبابت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *